Månadsmöte Hjärtums Moppedrev 2024-03-04

 

Mötet hölls i ABF-lokalen i Lilla Edet

Till mötet kom 23 besökare.

Vår ordförande, Sten Samuelsson öppnade mötet.

 

Vi gick igenom föregående mötesprotokoll från 2024-02-05. Protokollet godkändes av mötet.

Vi bestämde att inte läsa upp protokollen på kommande möten. Dessa finns att tillgå på vår hemsida.

 

Aktiviteter för 2024 finns nu att läsa för alla medlemmar på vår hemsida under fliken ”Kalender”.

 

Lotta Hagebrand, Patrik Jonasson och Bengt Sjöberg går igenom om det finns möjlighet att flytta över alla bilder till vår hemsida ”din studio”. Vi betalar ju för två hemsidor idag. Vi får en delrapport vid nästa månadsmöte av Bengt Sjöberg.

 

Vi har meddelat Danmark att vi genomför besöket här den 24 augusti.

Vi tar ut en startavgift av de 50 anmälda. Den kostnaden blir 200SKR per deltagare. Denna summa har Danmark accepterat. Vi börjar vår träff i Bengts hangar kl. 09.00. Då bjuder vi på kaffe / the med en smörgås. Vi har frågat på Boströms cafe’ vad vi får för 40: per smörgås. De erbjuder: köttbullar  med rödbetssallad, alt. Ost och skinkmacka, alt. Rostbiffmacka. Allt gjort på en tekaka. Vi genomför mopperesan på samma sätt som vi gjorde 2022. Vi står med en föråkare och en efteråkare i varje startgrupp som i sig består av 10 besökare. Under resans gång kommer det att bli ett stopp där var och en har med egen fika. Vid återkomst till Bondeström bjuds det på mat i form av korv och bröd samt läsk. Vi kommer att tala mera om detta under våren/sommaren för att vara väl förberedda då vi träffar våra besökare. Gunnar Ternstedt har lovat att köra skamkärran med sin specialbil, ifall han inte sålt den före 24/8. Owe har utskrift för tidigare ”Hjärtumsrunda”. Den finns att tillgå för att få hjälp med genomförandet. Bert blev för nu, sammankallande för trafikgruppen. I matgruppen blir Owe sammankallande.

 

Vi har blivit erbjudna att delta vid City Trail, precis som förra året. Ev. kommer det flera erbjudanden för att vi skall kunna delta som funktionärer samma vecka. Dessutom blir vi parkeringsvakter på Hjärtumsfestivalen. Vi blev 4 frivilliga som anmälde oss hit. Dessa är: Patrik W, Royne, Sten och Owe. För just detta arbete får föreningen 999:- samt fritt kaffe och kaka till de medlemmar som kommer på moped till festivalen. För de övriga arrangemangen får vi 300:- per medlem som ställer upp som funktionärer. Bra pengar till en fattig förening utan inkomster och avsaknad av medlemsavgifter.

 

Agne kommer att delta vid ett förberedande möte ang. Ljungskiledagen den 6/6. Vi återkommer med resultat därifrån.

 

Vi bestämde att undersöka vad det kostar att köpa in ytterligare ett 50-tal kepsar med vårt emblem. Kostnaden till medlemmar blir 150:-. Vi undersöker också om vi kan köpa sydda märken med vårt emblem på. Patrik Winblad återkommer med priser till nästa månadsmöte.

 

Sekreterarfrågan MÅSTE lösas under året.

 

Vi kommer att besöka Vesten Muppers på nästa månadsmöte som sker den 8 april. Det blir besök i de olika garagen som håller på att renovera mopeder. Avresa från Hjärtumsgården kl. 17.30. Vid regn håller vi mötet i ABF-lokalen kl. 18.00. Föreningen bjuder på fika.

 

Övriga frågor:

Owe redovisade resultatet av mötet med ABF. Det finns idag ett avtal med vår förening att ABF betalar ut 1200:- ifall vi rapporterar våra månadsträffar i ABF:s system.

 

Nästa möte blir Måndag 8 april kl. 18.00  i Vesten. Vi avreser från Hjärtumsgården kl. 17.30. Se mera detaljer ovan i detta dokument.

Sten avslutar mötet

Vid pennan, Owe