Månadsmöte Hjärtums moppedrev 2019-07-01

 

Resan för månadsmötet gick till Fagerbergs. Där blev vi bjudna på kaffe och hembakat vetebröd. Mycket trevligt att ändå ordna mötet när regnet hängde i luften.

 

Det kom 18 medlemmar och en del åkte moped.

 

Föregående mötesprotokoll från 2019-05-06 lästes upp, och godkändes.

 

Vid mopperallyt på nationaldagen, på Orust deltog 3 medlemmar från vår förening. Ett trevligt rally med 150 deltagare.

 

Vid Kråkestans Rally i Trollhättan, som även det genomfördes på nationaldagen deltog 7 medlemmar från vår förening. Totalt var det 118 startande här.

 

Vid West Coast moppers rally deltog 4 medlemmar från vår klubb.

 

Bengt Sjöberg tar reda på hur och när vi kan genomföra minigolfen på Ström. Han återkommer med mera info om detta. Därefter annonseras minigolfen på hemsidans kalender.

 

Vi påminner om resan till Ucklums Hembygdsförening söndag den 7/7.  Aktiviteter där mellan kl. 12.00 till 14.00. Samling för avresa kl. 11.30 på Ström.

Agne Olander ordnar därefter någon aktivitet hemma på sin gård. 

 

Vi påminner om Slussträffen i Trollhättan den 17/7. Avresa från Hjärtumsgården kl. 17.30. För gemensam hemresa åker vi kl. 19.30.

 

Vi åker till Fjordträffen i Uddevalla den 8/8. Vi samlas vid Hjärtumsgården kl. 17.30 för gemensam mopperesa via Öresjö och Vassbovik.

 

Vi informerade om Europeiska kulturarvsdagen i Ströms slottspark den 8 september. Vi visar upp våra mopeder, och vi vill att så många som kan, kommer dit med sina underverk,(mopeder). Aktiviteten är mellan 12.00 och 15.00. Pris delas ut till det ekipage som får mest röster för ”coolast” fordon. Medverkande, förutom vår förening är Hjärtums hembygdsförening, Ledöse Motorklubb, samt Hjärtums IS, som står för fikaförsäljningen.

Vi hoppas att vi kan få med 25 mopeder till denna dag. Moppeorkestern har lovat att framföra några av sina moppelåtar.

 

Bengt har slagit vallen för banan till skrammelcrossen. Han återkommer med tid för detta evenemang när vädret är lämpligt.

 

Nästa möte sker hos Stig och Yvonne den 5/8. Vi samlas i Hjärtumsgården kl. 18.00 för en mindre moppetur innan vi ankommer till familjen Abrahamsson.

 

Lennart tackade Fagerbergs för ett trevligt månadsmöte, och särskilt för det goda kaffet med dopp.

 

Mötet avslutades.

                                                                                                                               

 

Vid pennan: Owe