Månadsmöte Hjärtums Moppedrev 2022-08-01

 

Vid mötet som gick till Härsvattnet i Arboskogen åkte vi på backiga och slingriga grusvägar. Jag tror att vi nästan var framme på Tjörn, när vi nådde mötesplatsen. Där var det livat värre. Någon slog en kullerbytta i bergen mot vattnet och någon annan sysslade med att fiska hjälmar. Jag tror dessutom att han fick napp. Ja det var en resa vi sent skall glömma. För att inte förglömma den stackars tyska turisten som sökt sig in i skogen för lugn och ro och fick sällskap av oss mopedister. Det hade han nog inte räknat med. Vi tackar Jan Jonsson för en oförglömlig moppetur.

 

Till mötet kom 21 medlemmar.

 

Nu har vi sålt 80 kepsar! Inte illa av oss.

 

Hjärtumsrundan.

Vi har fått in priser till lotteriet från Peo, 40-tal smörknivar signerade i trä, samt en låda med sprayburkar och kepsar samt oljor från Sabina Thuresson och Dennis Eriksson.

Vi har blivit sponsrade med 8 västar från Länsförsäkringar och Yvonne Abrahamsson har skrivit och levererat dessa med påskrift ”FÖRÅKARE”.

Gunnar Terrnstedts Asquit Shere Van står färdig med ljusskylt.

Göran Risberg har sponsrat med 10 st. en-liters 2-taktsoljor.

Vi får 10% på allt vi köper till Hjärtumsrundan av Boströms.

Vi gick igenom bemanningen för evenemanget. Se särskild lista på hemsidan. Du finner den under ” Medlemssidor, År 2022, Hjärtumsrundan med Öresjö.”

 

Åke Nordqvists mopperesa i Dalskog den 6 augusti blev inställd.

 

Vi reser till slussträffen Trollhättan onsdag 10/8. Avresa från Hjärtumsgården kl. 18.00. Det blir samlad hemresa.

Torsdag 25/8 är det MC, Mopedveteraner och SAAB-klubbens träff i Uddevalla. Evenemanget pågår mellan kl. 18.00 och 21.00.

 

Lördag 27 augusti genomför vi Hjärtumsrundan.

 

Öresjörundan lördag 17 september är inställd. Nytt datum för denna resa är lördag 24 september. för denna resa. Avresa från Hjärtumsgården kl. 10.30. Avresa från Utby bastu kl. 11.00.

 

Glädjande är att vi nu är 132 medlemmar. Senaste medlemmen är Astor Karlsson, Uddevalla.

 

 

Nästa månadsmöte sker måndag 5 september med mopedskytte i Vesten. Varesa från Hjärtumsgården Kl. 18.00. Det blir Pilbågsskytte, skytte med slangbella, luftgevärskytte, samt pilkastning. Starten sfö detta sker hos Case. Sten Samuelsson är arrangör. Vi kommer att bjudas på korv med bröd och dricka. En resa vi inte får missa,

 

Lennart avslutar mötet.

 

Vid pennan, Owe