Månadsmöte Hjärtums moppedrev 2019-08-05

 

Resan för månadsmötet gick till Yvonne och Stig.  Där blev vi bjudna på Bullens kokta korv, samt bröd och dricka.  Det blev en välbesökt kväll med många deltagare. Innan mötet bjöd Lennart på en moppetur genom hela gamla Inlands-Torpe kommun.

 

Det kom 36 medlemmar till mötet. Av dem åkte 22st moped.

 

Föregående mötesprotokoll från 2019-07-01 lästes upp, och godkändes.

 

Besöket vid Ucklums Hembygdsgård lockade 18 deltagare.  Vi bjöds på kaffe med tilltugg i form av ostsmörgås, eller korv med bröd. Ett mycket generöst mottagande som vi tackar för. Vi fick också 3 nya medlemmar, Roy Ohlsson, Lars G Andersson och Hellan Karlsson.

Därefter var det Agne Olander som bjöd in oss i sina skogar. Där var grillplatsen iordningsställd, och terrängbanan för moppeåkare klar. Tack Agne, för en lyckad dag.

 

Vid resan till Slussträffen den 17/7 deltog 27 av föreningens medlemmar.

 

Årets Skrammelcross genomfördes på Bondeström den 23/7. 54 medlemmar från moppedrevet deltog. Som vanligt välarrangerat och trevligt på alla sätt. Tack Bengt för kaffe och fikabröd. Vi hoppas att få återkomma nästa år igen.

Vi fick 5 nya medlemmar, Per-Arne Cedergren, Jesper Ivarsson, Ulf Jönsson, Lena Jönsson och Vimar Wikingsson.

 

Vi påminner om resan till Fjordfestivalen den 8/8. Samling för avresa från Hjärtumsgården kl. 17.30.

 

Den 19/8 går moppeturen till Djupevattnet. Avresa från Ström kl. 18.00.

 

Den 31/8 är det mopperally i Åsaka.

 

Vi påminner återigen om Europeiska kulturarvsdagen i Ströms slottspark den 8 september. Vi visar upp våra mopeder, och vi vill att så många som kan, kommer dit med sina mopeder. Aktiviteten är mellan 12.00 och 15.00. Medverkande, förutom Hjärtums Moppedrev är Hjärtums hembygdsförening, Ledöse Motorklubb, samt Hjärtums IS, som står för fikaförsäljningen.

Vi hoppas att vi kan få med 25 mopeder till denna dag. Moppeorkestern har lovat att framföra några av sina moppelåtar.

 

Finns det önskemål om någon bussresa i höst? Kom med förslag och även arrangörer för en sådan. Vi bör vara minst 30 deltagare för att resan skall gå ihop ekonomiskt. Här kan även de som inte är medlemmar delta.

 

Nästa möte sker hos Pelle och Eva den 2/9 i Spekeröd. Vi samlas på Ström kl. 18.00 för gemensam avfärd. Pelle möter upp vid tappen i Ucklum för att leda truppen rätt över Grössbacke.

 

Lennart tackade Yvonne och Stig för ett trevligt månadsmöte. Vi var nog många som beundrade den fantastiska samlingsplatsen vid älven. Och så får vi inte glömma katten, som satte alla hundar på plats.

 

Mötet avslutades.

                                                                                                                    

Vid pennan: Owe