Månadsmöte Hjärtums moppedrev 2022-05-02

 

Mötet hölls vid Gunnarsvattnet dit 34 medlemmar hade hittat. Det blev 24 mopeder, en fyrhjuling och resterande kom bilburna. Owe och Mats bjöd på korvgrillning och dricka till de hungriga.

 

Föregående mötesprotokoll från 2022-04-04 lästes upp, och godkändes.

 

De medlemmar som tidigare betalat sina kepsar och fanns på plats fick dessa levererade. Vi sålde ytterligare många kepsar, så nu har vi passerat 50st sålda. Bra resultat som vi alla kan vara stolta över.

 

Vi diskuterade ”Hjärtumsrundan”. Bert, Agne, Lennart, Bengt och Owe hade träffats den 27/4 för att lägga upp förslag. Upplägget för Hjärtumsrundan redovisas i ett särskilt protokoll på hemsidan under fliken ”Medlemssidor” ”År 2022”.

Vi diskuterade Åke Nordqvists mopperesa i Dalskog den 6 augusti. Åke blir den som tar upp föranmälan och ordnar så att samåkning kan ske med bilar och släpkärror.

Tel. till Åke: 0705-472361.

Avresa sker från Hjärtumsgården kl. 08.30 och då har vi ordnat med bilar och släpkärror för alla deltagare.

Vi anländer till Dalskog, där vi bjuds på kaffe med bulle. Mopperesan går till Håverud, över Brudfjället och vidare till Dals Långed. Vi avslutar när vi är åter i Dalskog, och där äter vi soppa med bröd och tillhörande dricka.

Vi räknar med att resan blir 57km. För detta betalar vi 100:- per person.

Adress till Dalskog: Korsgården 8, 464 95 Dalskog.

 

Finns det intresse fortfarande för en bussresa? Rune Tobiasson hade ju ide’ om resa till Bynanders motormuse’um i Svenljunga. Vi fick inget riktigt svar om detta på mötet.

 

Vi beslutade att delta på Hjärtumsfestivalen den 22-05-21. Vi träffas vid Hjärtums kyrkogård för gemensam avresa till Hjärtums församlingshem kl 11.00. Festivalen pågår mellan 11.00 och 14.00. Vi kan väl ta en kopp kaffe där, och därefter åker var och en hem igen. Då har vi i alla fall visat upp våra mopeder. Ta gärna på den nyinköpta kepsen så att man kan se att Hjärtums Moppedrev är närvarande på festivalen.

 

Vi har fått två nya medlemmar, Jan-Åke Berggren, samt Eva Boman. Vi hälsar båda välkomna i vår moppeförening.

 

Nästa möte sker TISDAG 7/6.  Vi träffas kl. 18.00 på Ström. Royne blir reseledare för denna träff, som sker vid Ryrsjön, Göta. Tag med egen kaffekorg.

 

Lennart tackade för uppmärksamheten och avslutade mötet.

 

                                                                                                               Vid pennan: Owe