Reseskildring från Hjärtumsfestivalen.

 

Vi blev hela 22 mopedare som deltog i arrangemanget. Dessutom kom ytterligare 9 medlemmar till festivalen, så vi blev totalt 31 medlemmar under dagen.

 

Vi samlades vid Hjärtums kyrkogård, för att avresa därifrån kl. 11.00. Där kom en gäng killar som skulle fira svensexa, så vi blev nog grädde på moset för dem. De visade stort intresse för våra mopeder och den blårök vi spred i sommarvärmen.

 

Så bar det av till Hjärtumsgården. Vi ställde upp våra mopeder utefter den långa väggen uppe vid entre’n. Då blåröken skingrats var det visning av diverse konstverk i stora salen. För de som ville var loppisen öppen i källarplanet. Där kunde också var och en köpa kaffe och våffla.

 

11.45 bar det av till Hjärtums Församlingshem. Mopperöken ligger troligen kvar ännu, då jag tror att en del av oss hade spetsat bensinen med lite extra olja, dagen till ära.

Det var många intresserade moppefantaster på plats och jag tror att vårt besök blev mycket uppskattat.

Så uppfyllde vi löftet att bjuda på kaffe med dopp till alla medlemmar som kom och visade upp sin moped.

Efter att ha tittat på smidestillverkning, knivförsäljning och mycket, mycket annat bar det hemåt igen. En del av oss passade på att besöka Hjärtums smedja, där visserligen yx-tillverkningen just nu ligger nere, men de gamla maskinerna och verktygen fanns kvar.

 

Vi får väl ge en hyllning till Pernilla Fredholm och övriga som ordnade en mycket trevlig och intressant Hjärtumsfestival. Man kan väl milt uttrycka det, som att det blev succe’. Det blir helt säkert en repris på detta evenemang 2024.

 

Vid pennan, Owe